< Zpět na seznam článků

Erecept v mobilu přehledně: Jak postupovat

Lékař vám předal eRecept formou SMS zprávy, kterou jste obdrželi na váš mobilní telefon. Jak nyní postupovat? Nemáte internetová data? Nebo naopak máte nejnovější typ telefonu a hledáte způsob, jak si léky vyzvednout co nejdříve? Přečtěte si stručný návod, jak na eRecept v mobilu.
erecept v mobilu

Ať už máte starý typ telefonu nebo nejnovější smartphone, připravte si SMS zprávu s eReceptem. Hned na jejím začátku najdete 12místný kód (tzv. identifikátor vašeho eReceptu), který se skládá z písmen a čísel. 12místný kód nikdy neobsahuje nuly, vždy se jedná o písmeno O, ani římské číslice - nespleťte si tiskací písmeno I s číslovkou jedna.  

Nemáte internetové připojení?

Při návštěvě Alphega lékárny 12místný kód z SMS zprávy nadiktujete lékárníkovi. Tato možnost je nejlepším řešením pro vás i pro lékárníka, protože se vyvarujete předání vašeho telefonu do lékárníkových rukou, takovéto bezkontaktní řešení je z pohledu hygieny nejvhodnější.

Máte chytrý telefon a data?

Každý eRecept v mobilu obsahuje odkaz, po jehož rozkliknutí se zobrazí QR kód, který ukážete lékárníkovi.

Nejdříve rezervovat, pak do lékárny

Pokud preferujete on-line rezervaci vašich léků na předpis, abyste do lékárny šli s jistotou, že léky máte připravené, z eReceptu ve vašem mobilu jednoduše opíšete 12místný kód nebo můžete naskenovat QR kód na stránkách www.erecept-alphega.cz. Poté vyplníte vaše kontaktní údaje a ve vámi preferované Alphega lékárně vaši rezervaci zpracují a připraví k vyzvednutí. Platit budete až v lékárně hotově či kartou.

Mít eRecept v mobilu je praktické. S využitím on-line rezervace léků na předpis navíc šetříte svůj čas. Máte další otázky, jak fungují eRecepty? Přečtěte si nejčastější otázky a odpovědi.

Vyzkoušet rezervaci