< Zpět na seznam článků

Jak funguje eRecept: Poradí vám v Alphega lékárnách

V České republice dle zákona došlo k digitalizaci vydávaných receptů, kterými lékaři předepisují léčiva vázána na předpis. Pacienti tak již nutně nemusí navštívit lékaře, aby získali předpis na své léky. V určitých případech je možné například kontaktovat lékaře a požádat jej o vystavení a zaslání eReceptu. Tím se usnadní přístup k lékům těm, kteří je potřebují. Největší uplatnění tento postup nachází při opakovaném předepisování léků (např. antikoncepce, léky na tlak u chronických pacientů).
jak funguje erecept

Co je eRecept?

Jedná se o lékařský předpis (recept) vystavený v elektronické podobě. Lékař vám eRecept může předat v několika podobách - v e-mailu, v SMS nebo na papírové průvodce.

Jak funguje eRecept on-line rezervace?

  1. Na webových stránkách www.erecept-alphega.cz zadejte 12místný kód (identifikátor) vašeho eReceptu.
  2. Vyberte si nejbližší Alphega lékárnu, kde vám léky připraví.
  3. Vyplňte vaše kontaktní údaje a e-mailovou adresu.
  4.  Odešlete rezervaci.

Kde si léky vyzvednete?

Léky na předpis připravíme k odběru ve vámi vybrané Alphega lékárně.

Kdy bude vaše rezervace připravena?

Až budou vaše léky připravené, obdržíte SMS zprávu a e-mail. Budete tak přesně vědět, kdy si do lékárny můžete přijít vyzvednout objednávku. S on-line rezervací eReceptů ušetříte drahocenný čas strávený v dlouhých frontách či se vyhnete opakovaným návštěvám lékárny.

Jaké jsou způsoby platby?

Platit budete až v lékárně hotově či kartou.

Jaké jsou výhody on-line rezervace?

Rezervujte si léky na předpis on-line z pohodlí domova, ušetříte tím zbytečnou cestu do lékárny. Do lékárny se vydáte až v momentě, kdy obdržíte e-mail, že jsou vaše léky připraveny k osobnímu odběru.

Kolik eReceptů můžete uplatnit na jedno vyzvednutí?

Množství eReceptů k vyzvednutí v lékárně není omezeno.

Můžete vyzvednout léky z eReceptu pro své rodiče?

Ano, v lékárně vám léky vydají, pokud je vyzvedáváte blízké osobě. V těchto případech mějte připravený elektronický recept v SMS zprávě či e-mailu.

Máte otázky ohledně toho, jak funguje eRecept, který vám lékař vystavil? Obraťte se na svého Alphega lékárníka, který vám vše ochotně vysvětlí.

Vyzkoušet rezervaci