< Zpět na seznam článků

Návod: Co potřebuji k vyzvednutí eReceptu?

Vyzvednutí léků, které vám předepsal váš lékař, přímo v lékárně nikdy nebylo jednodušší. Pokud i vám proběhla hlavou otázka „Co potřebuji k vyzvednutí eReceptu?“, přečtěte si možné způsoby vyzvedávání léků z eReceptů.
Co potřebuji k vyzvednutí ereceptu

Každý elektronický recept je označen unikátním 12místným kódem, jedná se o tzv. identifikátor eReceptu. Právě identifikátor eReceptu je pro vás klíčový, v lékárně jej nadiktujete lékárníkovi nebo jej při on-line rezervaci opíšete či pomocí QR kódu vyfotíte. 12místný kód se skládá z písmen a čísel a najdete jej v SMS zprávě, v emailu i na papírovém receptu.

On-line rezervace léků na předpis

Léky z eReceptu si před cestou do lékárny můžete rezervovat on-line s vyzvednutím ve více než 300 Alphega lékárnách, přečtěte si návod. Ušetříte tak čas, vyberete si preferovanou lékárnu a pro své léky půjdete s jistotou, že pro vás jsou připraveny – jakmile bude vaše rezervace připravena k vyzvednutí, obdržíte SMS zprávu a e-mail.

Občanský průkaz nebo cestovní pas

Pokud se do lékárny vydáte například ihned po cestě od lékaře, je nejjednodušší způsob předložit váš občanský průkaz přímo lékárníkovi. Občanský průkaz lékárníkovi umožní načtení všech receptů najednou bez nutnosti diktovat nebo hledat každý identifikátor elektronického receptu zvlášť. Více o této možnosti si můžete přecíst ve článku.

Na otázku, co potřebujete k vyzvednutí eReceptu, již znáte odpověď. Potřebujete číslo on-line rezervace vytvořené pomocí formuláře do Alphega lékáren, číslo rezervace naleznete v e-mailu, nebo váš občanský průkaz.